Leefstijlcoaching

Leefstijlcoach Reina Buursen

Vanaf 2019 biedt Reina Buursen, HBO gecertificeerd (zelfstandig) leefstijlcoach vanuit onze praktijk leefstijlcoaching aan voor mensen met overgewicht of obesitas.

Er wordt gewerkt met het programma CooL. CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). CooL staat voor Coaching Op Leefstijl.

Een groepsprogramma gecombineerd met individuele gesprekken en begeleiding door een gecertificeerde leefstijlcoach. Het programma duurt 2 jaar en is gericht op het realiseren van gewichtsverlies, duurzame gezondheidswinst, preventie van klachten of ziekten, het verbeteren van lichamelijke fitheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven. In de 2 jaar doorloop je 16 groepsbijeenkomsten en meerdere individuele gesprekken verdeeld over een Basisprogramma en een Onderhoudsprogramma. Sinds 1 januari 2019 wordt deze GLI door je zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering, zonder gevolgen voor het eigen risico en is dus gratis.

Aanmelden

Aanmelden voor het CooL-programma kan via je eigen huisarts of praktijkondersteuner of Fysiotherapie de Waag . Hij/zij kan je vervolgens doorverwijzen naar Reina Buursen, gekwalificeerde uitvoerder van het CooL-programma.